Is the Dreamcast Region coded?

General Dreamcast discussion applies here. Before posting here please check the other forums in the Dreamcast section to see if your topic would fit better in those categories.

Moderator: mazonemayu

Forum rules
Please check the other forums in the Dreamcast section before posting here to see if your topic would fit better in those categories. Example: A new game/homebrew release would go in the New Releases/Homebrew/Emulation section: http://dreamcast-talk.com/forum/viewforum.php?f=5 or if you're having an issue with getting your Dreamcast to work or a game to boot it would go in the Support section: http://dreamcast-talk.com/forum/viewforum.php?f=42
Norris117
noob
Posts: 4

Is the Dreamcast Region coded?

Post#1 » Wed Jun 05, 2019 5:45 am

Is the Dreamcast Region coded? I currently want to get my hands on a Dreamcast but I’m stationed in Germany rn and I still want to be able to bring it home to the states and continue collecting. Should I just order a US or is it ok to get a European Dreamcast.
Last edited by Norris117 on Wed Jun 05, 2019 5:51 am, edited 1 time in total.

247
MicroMidget
Posts: 440

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#2 » Wed Jun 05, 2019 6:47 am

well the answer is yes, the dreamcast is region locked, anyway mods exists or region switchers. The easiest way anyway is to simply buy a gameshark or an xploder disc, i for example i had a pal dreamcast and booted everything with the xploder disc (altought my new dc seems to have a mod, still use the xploder disc anyway cause the mod seems to work 50% of times)

the gameshark should cost a little more but the xploder disc should be fairly cheap...

User avatar
Aleron Ives
Uber
Posts: 1061
Contact:

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#3 » Wed Jun 05, 2019 8:43 am

You can also burn a region bypass disc, such as BlueCrab's PSO boot disc, for free. ;)
"Fear the HUnewearl."
Image

247
MicroMidget
Posts: 440

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#4 » Wed Jun 05, 2019 11:09 am

Aleron Ives wrote:You can also burn a region bypass disc, such as BlueCrab's PSO boot disc, for free. ;)

i actually have an exploder and an action replay but well, didn't know that, you taught me a new thing xD

User avatar
Wombat
Toy Commander
Posts: 550

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#5 » Wed Jun 05, 2019 4:20 pm

Besides the region lock (which is easy to bypass) don't forget European systems run on 220V, so you might want to pop-in a replacement PSU (like DreamPSU)

User avatar
poopidoop
Doom
Posts: 189

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#6 » Wed Jun 05, 2019 5:19 pm

i say get it. when you get back to the states you can just use it to play your imports.

User avatar
segata sanshiro
St.Jimmy
Posts: 395

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#7 » Mon Jun 17, 2019 5:52 am

DCX takes care of imports, the most important problem is voltage.

TigerMacZ
shadow
Posts: 10

Re: Is the Dreamcast Region coded?

Post#8 » Sat Jul 13, 2019 7:12 am

also you forgot the elephant in the room if he does get a pal dreamcast, the voltages are different so he would either need a power transformer to convert the 100/110v from an american supply to 240v in europe


or you could jsut change the powerboard i guess

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users